info številka: 080 30 09
e-pošta: info@vovko.si
telefon: +(386) 1 423 60 15
internet: www.vovkoshop.si

Pogosta vprašanja in odgovori

Brezplačne e-novice

•  obveščeni boste o akcijskih ponudbah in novostih.
•  prejeli vsaj en nasvet s področja izdelkov za zaščito doma.

 

Prijava Odjava

 

Potrebujem kljuko za vhodna vrata, vendar ne vem kako veliko izbrati in kakšno mi priporočate, ki bo nudila večjo varnost?

Preden kupite novo kljuko, preverite kakšen je standard ključavnice. To pomeni, da je potrebno preveriti razdaljo na ščitu kljuke in sicer med sredino kroga, kjer je kljuka nasajena na ščit in sredino odprtine za cilinder. V Sloveniji je običajen standard 90 mm. Če imate na vhodnih vratih nameščeno večtočkovno ključavnico je standard najverjetneje 92 mm.

V primeru da se odločite za nakup kljuke brez ščita, se pravi dvodelne kljuko standard ključavnice ni pomemben, saj lahko kljuko namestite na vsakršno ključavnico. Varnostna garnitura ali kot ji vi pravite varnostna kljuka poskrbi s svojo jekleno zaščito, ki je nameščena pod ščitom ali rozeto na zunanji strani, da vlomilec ne more prevrtati le-te. Prednost pred običajnimi kljukami je ta, da na prednji strani nima vijakov, tako da se je ne da odstraniti z zunanje strani. V naši ponudbi najdete kakovostne varnostne garniture Rosseti in Dieckmann.

Pred kratkim sem začela renovirati stanovanje in pri prijateljici opazila, da ima res lepe kljuke za notranja vrata. Zanima me, če lahko pri vas dobim oblikovno lepše kljuke?

Oblikovalske kljuke so na našem trgu relativno nov izdelek. Bistvo teh kljuk je, da dizajn pripravijo priznani oblikovalci, ki jih k sodelovanju povabijo izdelovalci kljuk. Njihovi izdelki se že na prvi pogled razlikujejo od običajnih, nekateri pa sodijo že kar med umetniška dela.

Pri nas se lahko pohvalimo z najširšo ponudbo oblikovalskih kljuk v Sloveniji med katerim najdete blagovne znamke Fusital, Olivari, Colombo in Otero, zato vas tudi vabimo da si jih tudi ogledate osebno v našem razstavnem salonu.

Imam veliko hišo in zato veliko vrat in ključev. Obstaja možnost, da imam en ključ za vse ključavnice v hiši?

Manjše število ključev in kontrola dostopa sta le dva razloga da se odločite za enega od sistemov zaklepanja doma in v poslovnih prostorih. Namesto šopa ključev imate le enega, ki odpre vsa vrata v sistemu zaklepanja.

Ključ v sistemu vsebuje patentiran zaščiten profil in varnostno kartico, kar pomeni onemogočanje ponarejanja ključev. V vrata, ki jih želite odpreti z istim ključem, vam namestimo identične cilindrične vložke, kar omogoča sistem istega ključa. To pomeni, da z enim ključem sedaj lahko odprete glavna vhodna vrata, stranski vhod, garažo, klet in ostala vrata. Prav tako lahko z enakim cilindričnim vložkom opremite tudi vikend in druge stanovanjske enote.

V naši ponudbi najdete tudi ostale možnosti sistemov zaklepanja in kombinacije le-teh, kot so sistem glavnega ključa, sistem generalnega ključa in sistem centralnega ključa.

Imam hišo in me zanima kakšna protivlomna zaščita za okna obstaja in kakšno zaščito mi vi priporočate?

Vlom skozi okna je mogoč z razbitjem stekla ali z lomom okovja v okvirju okna. Steklo je mogoče zaščititi s protivlomno folijo, ki otežuje vlom skozi okno, saj je tako potrebna večja sila za razbitje stekla. Razdrobljeni koščki stekla ostanejo pritrjeni na foliji, trganje in rezanje folije pa otežujejo debelina folije in nanos kovinskih oksidov.

Okvir okna lahko zaščitimo z montažo dodatnih jeklenih ključavnic "Win Protect", ki s svojo jekleno sestavo dodatno varujejo okno. V ponudbi so tudi Win Protect ključavnice, ki hkrati omogočajo odpiranje okna na nagib in okenske kljuke s ključavnico. Optimalno varnost dosežemo z namestitvijo več varnostnih elementov hkrati.

Želim kupiti sef in me zanima kakšen način zaklepanja mi bolj priporočate: na ključ ali na elektronsko tipkovnico?

Dolgo časa je prevladovalo mnenje, da je mehanska ključavnica bolj zanesljiva od elektronske. Pri zaklepanju s ključem je nevarnost, da ključ vlomilec najde, zato bi bilo priporočljivo, da ima ključ oseba vedno pri roki. Temu se izognemo z elektronsko ključavnico nemškega proizvajalca Burg Wachter, ki je po naših izkušnjah zelo zanesljiva in enostavna za uporabo. Baterijo ob normalni uporabi zdržijo tudi do 2 leti in se jih vedno menjava z zunanje strani. Pri tem vse vstopne kode ostanejo shranjene.

Naprednejše tipkovnice (predvsem za poslovne uporabnike) omogočajo dodeljevanje pooblastil različnim poslovnim uporabnikom, nastavitev časovnih oken ter pregled zadnjih 1000 vstopov.

Rad bi kupil sef in ga vgradil v zid, saj se bojim, da mi ga bodo odnesli?

V tem primeru je najbolj varno, da se sef vgradi v zid, vendar si mora stranka sama poiskati zidarja. Če si želi stranka izogniti zidarskim delom, ji priporočamo nakup pohištvenega trezorja ki ga je prav tako mogoče privijačiti z notranje strani v tla ali v zid. Sef brezplačno pošljemo po pošti, montaža trezorja na naslovu stranke znese približno 10 procentov cene trezorja.

Potrebujem sef v svoji hiši, kamor bi shranjeval vredne dokumente, prenosni računalnik in zlatnino. Kakšnega izbrati?

Pri nakupu sefa je potrebno upoštevati vodilo, kakovostnejši je sef, več in boljšo protivlomno zaščito ponuja. Trezorji nižjega cenovnega razreda (cca. 300 eur) imajo običajno enojno steno, manj zatičev, ki so ponavadi le na eni strani vrat trezorja ter imajo manj kakovostno ključavnico.

Trezorji višjega cenovnega razreda (nad 500 eur) so sestavljeni iz dvojne ali trojne stene, več in močnejših varnostnih zatičev, posebne notranje manganove plošče, ki ščiti ključavnico in preprečuje vrtanje le te, vgrajeno zaščito proti rezanju s kotno brusilko in z gorilnikom.

Trenutno imam klasična vrata na ključ, želel bi več informacij o elektronskih ključavnicah na tipkovnico?

Lahko uporabite elektronski pristop TSE na kodo, ki je brezžično povezan s tipkovnico. Ta se uporablja tako za vstop v hišo, stanovanja ali poslovne prostore. Prednost tipkovnice TSE je, da ni potrebno menjati obstoječih vrat, v kompletu dobite še elektronski cilinder, omogoča enostavno vgradnjo, ima več različnih funkcij s katerimi se omogoča kontrola dostopa. Je varna in cenovna ugodna.

V naši ponudbi najdete tudi elektronski cilinder Elolegic, ki omogoča možnost nadgradnje v sitstem zaklepanja. Cilinder je na baterije in ga je mogoče preko USB kabla priklopiti na računalnik z namenom pridobitve podatkov npr. o delovnem času zaposlenih. Uporabnik ne potrebuje mehanskega ključa ampak odpira elektronski cilinder z elektronskim medijem, ki je vgrajen v kartico, glavo ključa, obesek ali uro. Iz iste družine izhaja tudi izdelek C-Lever, kjer gre za varnostno garnituro iz jekla, ki se jo lahko upravlja s kartico ali ključem. Napaja jo baterija in je primerna predvsem za poslovne uporabnike, saj lahko z nastavitvijo časovnih oken izvajamo kontrolo pristopa zaposleni.

V čem se protivlomna vrata Vovko razlikujejo od konkurenčnih varnostnih vrat?

Visoko kakovostna protivlomna vrata Vovko zagotavljajo večjo varnost saj svebujejo kakovostno večtočkovno tiho ključavnico ki vsebuje do 8+3 zaklepe, prav tako se ključavnica ob poskusu izvleka cilindričnega vložka avtomatsko blokira. Enako velja za kljuko ki se prav tako ob zaklepu ključavnice zaskoči.

Poleg večtočkovne ključavnice so na vrata nameščeni zatiči proti dvigu vrat, varnostni ščitnik, ki prekriva cilindrični vložek in preprečuje prevrtanje le-tega, varnostni omejilec odpiranja in širokokotno kukalo.

Protivlomna vrata Vovko so sestavljene iz kakovostnih materialov, debelina vrat meri 8cm, ki omogoča visoko protihrupno zaščito in zvočno izolacijo do 38,5 db.

Poleg visoke varnostne zaščite so varnostna vrata Vovko estetsko oblikovana, saj vsebujejo mehke robove in estetske zaključke.V naši ponudbi najdete širok izbor različnih pokrivnih plošč, ki poskrbijo, da protivlomna vrata postanejo element, ki polepša vhod v vaš dom.

V podjetju Vovko trdimo, da je za optimalno funkcioniranje protivlomnih vrat pomembna kakovostna in strokovna vgradnja. Zato vgradnjo protivlomnih vrat Vovko od brezplačne izmere do vgradnje vodi izkušen strokovnjak. Vgradnjo pa izvede strokovno usposobljena ekipa.

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani