info številka: 080 30 09
e-pošta: info@vovko.si
telefon: +(386) 1 423 60 15
internet: www.vovkoshop.si

Namesto šopa ključev sistem zaklepanja

Petek, 17. februar 2017

Ste tudi vi med tistimi, ki v žepu nosijo šop ključev? Pa morda v tem šopu ključev vedno iščete pravega za vhodna, garažna, stranska vrata? Imate morda poslovni objekt s številnimi prostori in za vsak prostor svoj ključ? Potem je sistem zaklepanja prava rešitev za vas. Močno vam bo poenostavil življenje, saj boste namesto šopa ključev za vsa vrata lahko uporabljali le en ključ.

A pred nakupom se velja seznaniti z lastnostmi in prednostmi različnih sistemov zaklepanja, bodisi mehanskih ali elektronskih. Le tako se boste lahko odločili za takšnega, ki bo najbolj v skladu z vašimi potrebami.

Pri mehanskih sistemih zaklepanja je pomembno, da se za izdelavo sistema uporabijo kvalitetni cilindrični vložki z zaščitenim profilom in varnostno kartico. To pomeni, da lahko dodatne ključe naroči le lastnik sistema, ter le ob predložitvi kartice. Predstavitev takšnih vložkov najdete tukaj, lahko pa obiščete našo spletno stran, si ogledate naš katalog, ali pa nas pokličete na brezplačno številko 080 30 09 in odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja.

 

Izbirate lahko med štirimi različicami sistemov zaklepanja. Kako deluje vsaka od njih, predstavljamo v nadaljevanju:

Sistem istega ključa (KA): V vsa vrata, ki jih želite odpirati z istim ključem, vam namestimo identične cilindrične vložke. To pomeni, da z enim ključem lahko odprete glavna vhodna vrata, stranski vhod, garažo, klet in vsa ostala vrata vašega doma. Z enakim cilindričnim vložkom lahko opremite še vikend in druge stanovanjske enote. Rešitev je primerna predvsem za zasebne prostore.

 

Sistem master ali glavnega ključa (MK): Sistem zaklepanja je sestavljen iz posameznih cilindrov, ki jih odpirajo pripadajoči ključi. Obstaja pa tudi tako imenovani glavni ključ, ki odpira vse cilindrične vložke. Sistem je lahko sestavljen iz najmanj dveh pa do več kot tisoč cilindričnih vložkov. Naj ponazorimo s primerom: Učiteljica v šoli lahko s ključem odpre le svojo učilnico, ravnatelj pa lahko odpre vsa vrata v sistemu. Rešitev je primerna tako za zasebne kot tudi poslovne prostore.

 

Sistem generalnega ključa (GMK): Sistem generalnega ključa se od sistema master ključa razlikuje v tem, da v sistemu obstajajo ključi, ki odpirajo posamezne sklope cilindričnih vložkov. Naj ponazorimo s primerom: v podjetju lahko vsak zaposleni odpre le vrata svoje pisarne. Vodja vsakega oddelka v podjetju lahko s svojim ključem odpre vrata vseh pisarn v tem oddelku, na primer oddelku nabave. Ne more pa odpreti vrat pisarn drugih oddelkov. Tudi tu obstaja ključ, ki odpre vsa vrata v sistemu, običajno ga ima direktor. Možna je tudi izdelava kombinacije s sistemom centralnega ključa. Rešitev je primerna predvsem za poslovne uporabnike, denimo večje industrijske obrate, bolnišnice, hotele.

 

Sistem centralnega ključa (CK): Ta sistem je še posebej primeren za večstanovanjske stavbe. V takšnih stavbah imajo stanovalci običajno en ključ za vhodna vrata, drugi ključ za skupne prostore, ter tretji ključ za svoje stanovanje. Sistem pa omogoča namestitev takšne kombinacije cilindričnih vložkov, pri kateri lahko stanovalci z enim ključem odprejo vsa vrata - torej vhodna vrata v stavbo, vrata skupnih prostorov (klet, prostor za smeti, garaža) in seveda tudi vrata svojega stanovanja. Nikakor pa s tem ključem ne morejo odpreti vrat drugih stanovanj v stavbi.

Razen za mehanske, pa se lahko odločite tudi za elektronske sisteme zaklepanja. Te imajo številne prednosti, saj omogočajo popoln nadzor nad tem, kaj se dogaja z vašimi vrati. Nadzirate in upravljate lahko pristopne pravice uporabnikov, tako da sami določite kdo in kdaj lahko odpre katera vrata. Vsa vrata lahko sami tudi daljinsko odklepate, kadarkoli in kjerkoli. Več o tem pa preberite tukaj.

 

Varno in enostavno zaklepanje vam želi ekipa Vovko!

Novice

Brezplačne e-novice

 

Prijava Odjava

 

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani